Viktigt möte med Tierp

Det viktiga mötet med Tierp inleder en intensiv period med fyra matcher på tio dagar. Precis som Vingåker så står Tierp utan seger i årets elitserie. Det var dock nära i söndags då man hade en 2-0 ledning mot Habo men gästerna lyckades vända och vinna med 3-2.

Även denna säsong så har Tierp hämtat en trio proffs från Kanada och med passaren och spelande tränaren Jonathan Macdonald i spetsen så siktar laget på att göra en bättre säsong än den förra som slutade med förlust mot Falkenberg i kvartsfinalen. Jonathan har sällskap av högerspikern Kristen Obrien och centern Ty Moorman. William Lind, som faktiskt har ett U-18 SM brons med Vingåker, och Edvard Nordlund huserar på vänsterkanten. Framför allt Nordlund har lyft sitt spel under sin andra säsong i elitserien och ligger topp 20 i poängligan.

Vingåker hade en tuff lördag mot ett effektivt Örkelljunga som ganska ohotat kunde vinna med 3-0. Vingåker lyckas inte stå emot trycket som man blir satta under från Örkelljungas serve och anfallsspelet är lite för uddlöst. Laget behöver hitta en större stabilitet och säkerhet när man sätts under press. Det gäller att man kan stå emot och göra bra handlingar även när motståndarna gör riktigt bra saker. Det viktiga är att lära sig av varje match och sakta men säkert utveckla sitt spel. Axel Qvarnström gjorde en bejublad comeback på hemmaplan och blev utsedd till bästa hemmaspelare. Nu hoppas vi att Axel är tillbaka på allvar igen och kan bidra till att lyfta lagets spel.

– Vi behöver serva bra mot Tierp och göra det svårt för deras passare att hitta duktiga centern Ty Moorman, säger Alex Jenkins. Det är alltid lite speciellt med veckomatch och förberedelserna under matchdagen blir lite annorlunda. Det är alltid lika inspirerande att spela i sporthallen och jag hoppas att vi kan bjuda vår hemmapublik på säsongens första poäng avslutar Alex.

 

Foto: Fanny Olofsson