Tierp på bortaplan väntar VVK

Åtta raka förluster. Det är hur VVK har inlett årets elitserie. På söndag väntar ny match, mot Tierp på bortaplan. Då är tanken att VVK ska spräcka nollan i vinstkolumnen. 

VVK har haft ett tufft spelschema under inledningen av säsongen. Laget har spelat hela åtta matcher under fyra veckor. Dessutom har fem av matcherna spelats mot lagen som ligger på plats 1-5 i tabellen.

I senaste matchen, hemma mot Södertelge, visade VVK prov på stundtals riktigt bra spel. Max Regitnig gjorde ett piggt inhopp på vänsterkanten, och han visade att han verkligen vill vara med och konkurrera om en plats i startuppställningen.

VVK har redan mött Tierp en gång den här säsongen. De var på besök i Sporthallen för ett par veckor sedan. Då ledde VVK med 2-0 i set innan Tierp vände och vann matchen med 3-2. Till helgen finns dock förhoppningen att VVK ska få med sig säsongens första seger!

Hos Tierp handlar det mesta om deras utländska importer. Kanadensiske passaren, tillika spelande tränare Johnny McDonald styr spelet och hittar gärna sin landsman Kristen O’Brien, på högerkanten, så ofta som möjligt. Den tredje importen, välväxte centern Ty Moorman, får även han en hel del pass i laget. På vänsterkanten hittar vi William Lind och Edvard Nordlund som båda gjort fina framsteg sedan förra säsongen.

Foto: Fanny Olofsson