Rapport från Knallecupens första dag

Första dagen av Knallecupen i Borås är över. För VVK:s del blev det tre förluster. Rapport från varje match följer nedan.

VVK U23 – VK Vestsjælland 0-2 (14-25, 12-25)
Dagen inleddes med match mot danska elitserielaget Vestsjælland. Bra servetryck från danskarna gjorde det svårt för det unga VVK-laget att döda bollen i anfall. Danskarna rycker åt sig en fyrapoängsledning innan VVK börjar få ordning på servemottagningen. När mottagningen väl fungerade kunde också centrarna Andreas Brinck och Jesper Ullberg, på pass från Malte Vogt, sätta dit några anfallspoäng för VVK. Ytterligare en vass hoppserverunda från en av danskarnas vänsterspikers gjorde att de ryckte ifrån ytterligare. Det i kombination med att VVK:s kantspelare hade svårt att få bollen i golvet i anfall avgjorde setet. Danskarna vann komfortabelt första set med 25-14.

Andra set börjar på liknande set som det första. Två tunga hoppservare hos danskarna ser till att ge laget ett sexpoängsförsprång. I mitten av setet börjar VVK få ordning på anfallsspelet på kanterna och anförda av Marcus Torstensson kan VVK göra en del egna poäng, men den dåliga starten gör att VVK hela tiden får jaga. Danskarna spelar kontrollerat och är stora i block och de spelar säkert hem andra set, och därmed också matchen med 2-0. Andra set slutar 25-12.

VVK startade matchen skakigt, men i första set såg vi ljusglimtar i centerspelet samt vårt block- och försvarsspel.

VVK U23 – Askim VBK 1-2 (21-25, 30-28, 11-15)
Match nummer två spelades mot norska Askim. Matchen startade jämnt där båda lagen spelade stabilt block- och försvarsspel. VVK:s anfallsspel på kanterna fungerar betydligt bättre än första matchen och passaren Malte Vogt håller alla sina anfallare varma genom att fördela bollarna väl mellan dem. Mot slutet av setet gör Askim ett litet ryck och är vassare på slutbollarna och spelar hem setet med 25-21.

I andra set börjar VVK bäst, men norrmännen knaprar in och lagen följs åt till 13-13 då VVK gör ett ryck till 17-13. Askim tar sig dock genast ikapp och förbi till 17-19. Därefter får VVK jaga och gör det med den äran. Inte mindre än fyra Askim-matchbollar räddar VVK innan man tillslut lyckas vinna setet med 30-28.

I skiljesetet startar VVK klart bäst med en 4-1 ledning. Återigen äts försprånget upp av norrmännen och VVK tar en time out vid ställningen 4-5. Sedan följs lagen åt och inget lag har mer än en enpoängsledning. Vid 11-11 gör dock Askim ett ryck och tar fyra raka poäng och vinner därmed matchen med 2-1.

Återigen spelar VVK bra block- och försvarsspel. I den här matchen var anfallsspelet bra på samtliga positioner. Även servepressen var betydligt bättre än första matchen. Bäst i VVK var lagkaptenen Andreas Brinck, som drog ett stort lass i anfallsspelet.

VVK U23 – Hylte/Halmstad 0-2 (20-25, 5-25)
Dagen avslutades med match mot topplaget i elitserien, Hylte/Halmstad. Hallänningarna startade matchen med så gott som ordinarie startsexa. Trots detta var matchen väldigt jämn till en början. VVK-killarna bjöd på dagens överlägset bästa spel när man var med Hylte/Halmstad ända till 17-17 då de betydligt mer rutinerade motståndarna gjorde ett ryck. Setet slutade till slut 20-25.

Det andra setet blev en trist historia med VVK-ögon sett. VVK kom helt fel in i setet och tack vare bra servar och stabilt block- och försvarsspel slutade setet hela 25-5 i Hylte/Halmstads favör.

I första set spelar våra spikers Fredrik Ljung och Marcus Torstensson mycket stabilt i både anfalls- och blockspelet.

Imorgon, söndag, väntar placeringsmatcher för VVK.

Fotograf: Fanny Olofsson