Ny tung förlust för elitlaget

Säsongens fjärde match är spelad för VVK:s elitlag. Gästande skåningarna Örkelljunga volleybollklubb vann dagens match i Sporthallen i Vingåker i raka set och VVK står fortfarande på noll poäng i Elitserien.

Gästande Örkelljunga är av majoriteten av Elitserietränarna, tippade att vinna SM-guldet i vår. Idag när de besökte Sporthallen i Vingåker gjorde de processen kort med våra VVK-killar.

Skåningarna vann första set enkelt med 25-15. VVK hade väldigt svårt att få till något ordnat spel och det var inga problem för gästerna att spela hem första set.

Även andra set blir jobbigt för hemmalaget. Örkelljunga, anförda av VVK-bekantingen Tomas VIlimas, spelar stabil servemottagning och får bra utdelning i anfallsspelet. Andra set slutar 25-18 i gästernas favör.

I tredje set får VVK, egentligen för första gången i matchen, igång sitt spel. Trots att Örkelljunga är några bollar före genom hela setet krigar VVK på och pressar gästerna. Till slut vinner dock Örkelljunga tredje set med 25-22 och därmed också matchen i raka set.

Priset som bästa spelare hos VVK gick till Axel Qvarnström, som för första gången sedan knäskadan mot just Örkelljunga förra hösten, var tillbaka på planen i hemmahallen. Hos gästerna gick priset välförtjänt till Tomas Vilimas som var stundtals ostoppbar på sin högerkant.

Tack till de 272 åskådarna på läktaren för det fina stödet under matchen!

För VVK:s del finns det en hel del att jobba på inför nästa match, som är redan på torsdag, hemma mot Tierp.

Foto: Fanny Olofsson

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »