3-1-förlust i hemmapremiären

Inför hela 305 åskådare i den proppfulla Sporthallen i Vingåker spelade VVK hemmapremiär. Tyvärr slutade det inte som de flesta i hallen hoppades på. Gästerna från Linköping vann med 3-1 i set.

VVK hade, matchen igenom, stora problem i servemottagningen. Linköping med nästan enbart floatservar hade en riktigt bra servematch och satte VVK-mottagarna under rejäl press.

Första set slutar med Linköpingsvinst 17-25. VVK kom snett in i matchen och försprånget upp till de regerande mästarna var stort under hela setet.

Andra set liknar det första. Ett tidigt ryck från gästerna gör det svårt för VVK. LVC vinner andra set med 13-25.

I tredje set startar gästerna med poängmaskinen Martin Larsson (som för övrigt slog in sin 3000:e elitseriepoäng under matchen) och stabila servemottagaren Albin Eriksson på bänken. Det utnyttjar VVK, som tack vare stabil sideout kan reducera till 1-2 i set via 25-19 i tredje set.

I fjärde set har dock VVK inte en chans. Vid ställningen 4-6 går gästernas Linus Ekstrand ner för att serva. Han servar elva(!) bollar i rad, varav fem rena serveess och gästerna går ifrån till 4-17. Matchen är då naturligtvis avgjord och till slut spelar Linköping hem fjärde set, och matchen, med 10-25.

Hos hemmalaget blir Fredrik Ljung poängbäst med 11 poäng, tätt följd av Sam Shenton på 10 poäng.

Nu gäller det att ladda om snabbt för VVK-killarna. Redan på tisdag väntar en viktig match på bortaplan mot Södertelge.

Foto: Fanny Olofsson

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »